Diversey introduceert Hygienius
Geplaatst op 4 februari 2021

Diversey introduceert Hygienius


Totale ontzorging voor toiletgang en hygiëne van bedlegerige patiënten

Over het Hygienius systeem

Hygienius is een innovatief single-use totaalsysteem voor de toiletgang en hygiëne van bedlegerige patiënten dat zorgkosten verlaagt, infecties kan voorkomen en de patiëntwaardigheid vergroot.

Op basis van een inventarisatie op maat, biedt Diversey een passend systeem aan met heldere, goed te budgetteren kosten, zonder verrassingen, met de garantie dat de zorgorganisatie voldoet aan de relevante wet- en regelgeving.

 

Zorginfecties

In Nederland krijgt 1 op de 10 patiënten een zorginfectie. De huidige zorgroutines voor de toilettering en hygiëne van bedlegerige patiënten vormen hierbij belangrijke risicobronnen. Infecties verspreiden zich namelijk gemakkelijk met de huidige werkprocessen. Deze zorginfecties leiden tot hogere zorgkosten en ook tot veel ongemak bij patiënten en zorgmedewerkers. De huidige praktijk is voor zorgmedewerkers zwaar, tijdrovend en, bij gebruik van herbruikbare bedpannen, onhygiënisch en zelfs gevaarlijk.

In de praktijk worden bedpannen en urinalen vaak manueel of met een bedpanspoeler gereinigd. Deze manier van werken verhoogt het risico op verspreiding van gevaarlijke bacteriën en virussen in de zorginstelling en op het gebruik van geïnfecteerde producten bij bedlegerige patiënten. Bovendien zijn zorgmedewerkers, door tijdgebrek, regelmatig genoodzaakt bedpannen en urinalen handmatig te legen en reinigen; dit is echter in strijd met de geldende WIP-richtlijnen.
 

Compliance

100% voldoen aan wet- en regelgeving

Diversey weet wat er nodig is om te kunnen voldoen aan de huidige wet- en regelgeving rondom toiletgang van bedlegerige cliënten. Zij zorgen in de inventarisatiefase onder meer dat de huidige stand van zaken bekend is en wat er nodig is per locatie om te voldoen aan de WIP richtlijn Urinelozing en Stoelgang.
 

Medical Device Regulation (MDR)

Alle producten voldoen aan de Medical Device Regulation – Klasse 1. Dat betekent dat de Hygienius producten goedgekeurde medische hulpmiddelen zijn en een CE-classificatie hebben. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat de producten presteren zoals klinisch bedoeld is, ze zijn veilig en effectief (voor gebruikers en voor de beoogde patiëntenpopulatie) en zijn in overeenstemming met de EU Medical Device Regulation (MDR) 2017/745.


Mensgerichte innovatie

De Europese Unie heeft innovatiesubsidies verstrekt voor de ontwikkeling van het Hygienius totaalsysteem: “Safer Patient Toileting System”.

Bij alles wat Diversey doet staat de mens centraal. Ze ontwerpen onze oplossingen met menselijk gedrag en welzijn als startpunt. Om te zorgen dat de producten en zorgprocessen ook echt een verbetering bieden in de dagelijkse praktijk, werken ze daarbij intensief samen met verplegend personeel en patiënten. Dit heeft bijvoorbeeld geleid tot het eerst goed werkende vrouwenurinaal en bedpannen met minder risico op spetterinfecties. Zodat verpleegkundigen meer tijd hebben voor zorg.

Kijk voor meer informatie naar onze film of neem contact op met Mark Bouwhuis (mark.bouwhuis@diversey.com) uw contactpersoon van Diversey.