Bijeenkomst
Geplaatst op 13 juli 2017

Geslaagde bijeenkomst zorglogistiek van de toekomst


Lucrum organiseerde in samenwerking met Beter Benutten regio’s Zwolle Kampen, Twente en Slim Reizen Stedendriehoek de bijeenkomst Zorglogistiek van de toekomst.

De bijeenkomst stond in het teken van logistiek en de zorglogistiek van de toekomst. Andries Melchers, directeur Stichting Lucrum, trapte af met de presentatie over samenwerken naar duurzame zorg waarin zowel de toekomstvisie op zorg als logistiek werd gedeeld. Aansluitend presenteerden studenten van Saxion Hogeschool Soner Yelegen en Hatim Lakhloufi de resultaten van een onderzoek bij zorgaanbieder Sensire in de Achterhoek. Wat levert het bundelen van goederenstromen daadwerkelijk op in tijdsbesparing, aantal kilometers oftewel CO2 uitstoot en wat betekent het voor de logistieke kosten. Vervolgens lichtte logistiek makelaar Leonie van Driel toe welk effect dit heeft op spitsmijding in deze regio en daarbuiten.

Onder leiding van Freek Boele en Leonie van Driel, logistiek makelaars, vond de interactieve discussie plaats met leveranciers en zorginstellingen.

Na een korte onderbreking vervolgde de middag met presentaties van Marcel van Walraven, Manager Hospitality Gelre Ziekenhuizen over flexibele logistiek en hoe leveranciers en zorginstellingen samen kunnen komen wanneer wordt afgeweken van de traditionele werkroosters van personeel die leidend zijn.

Ketenmanager Logistiek van de Isala Ziekenhuis Marcel Aanonsen nam de aanwezigen mee in een vraagstuk waar aan gedacht moet worden bij de bouw van een nieuw ziekenhuis. Hoe kan nu al rekening gehouden worden met logistieke uitdagingen? Leveranciers werd gevraagd hier actief in mee te denken.

De middag werd afgesloten met een hapje en drankje. We kijken terug op een geslaagde dag en willen iedereen bedanken voor de aanwezigheid en input.

Foto: Cynthia Fotografie