Haverkamp bestrijdt eikenprocessierups
Geplaatst op 19 april 2021

Haverkamp bestrijdt eikenprocessierups


Nog even het gejeuk gaat weer beginnen, dan krijgen de nieuwe rupsen haartjes. Eind april worden de eerste bestrijdingsrondes gereden. Haverkamp voert zowel het preventief bespuiten als het verwijderen van de nesten uit.


Bestaande nesten worden opgezogen met een speciale stofzuiger. Bij de preventieve bestrijding worden bomen bespoten met Xentari, een biologisch bestrijdingsmiddel (een bacterie). Dit middel doodt alle kleine leefvormen die binnen zeven dagen aan de besproeide bladeren knagen.


De eitjes van de processierups komen aan het eind van maart en begin van april uit. De preventieve bestrijding wordt daarom in het voorjaar uitgevoerd, wanneer de processierups nog geen haren heeft en de bladeren van de bomen de grootte hebben van minimaal een euromunt. Ideale periode: eind april- begin mei.


Benieuwd wat zij voor jou kunnen betekenen in het verwijderen en preventief bestrijden van de processierups? Als deelnemer van Lucrum kunt u gebruik maken van Lucrumkorting voor deze werkzaamheden. Interesse? Neem contact op met Marcel Nijland via mnijland@haverkamponderhoud.nl of bel 053-4340404.