TL Besparen
Geplaatst op 11 februari 2019

Lucrum sluit een overeenkomst met TL Besparen BV

Stichting Lucrum en TL Besparen BV slaan handen ineen per 8 januari 2019. Het doel van deze actieve samenwerking is om deelnemers van Stichting Lucrum bewust te maken van energie besparende maatregelen die per 2023 wettelijk verplicht zijn.
 

Introductie

TL Besparen BV is de adviseur en leverancier op het gebied van duurzame verlichtingsconcepten voor de B2B markt in de Benelux. Totale ontzorging  is waar TL Besparen BV voor staat. Met het vernieuwde TLB Verlichtingsconcept© worden alle facetten uit handen genomen en voldoen deze aan diverse wet- en regelgeving. Denk hierbij aan subsidies, terugverdientijden, energielabels, etc. 

Stichting Estinea is een van de vele tevreden klanten waarmee TL Besparen tevens een actieve samenwerking heeft en er zeer positieve resultaten behaald zijn.
 

Samenwerking en wet- en regelgeving

Stichting Lucrum en TL Besparen BV zijn een samenwerking aangegaan, zodat de deelnemers van Stichting Lucrum een bewuste keuze kunnen maken in energiebesparende maatregelen. Per 2023 is het wettelijk verplicht dat bedrijven boven de 100m2 energielabel C of hoger hebben. In Nederland tellen wij 67.500 kantoorgebouwen die groter zijn dan 100m2. Daarvan hebben 10.000 gebouwen een te laag energielabel en 42.500 kantoorgebouwen nog helemaal geen energielabel, terwijl het energielabel verplicht is. Dit betekent dat meer dan 75%  van de kantoorgebouwen groter dan 100m2 geen energielabel C of hoger heeft of nog helemaal niet geregistreerd staat.
 

Investeer in duurzame verlichting

Er zijn meerdere mogelijkheden om ervoor te zorgen dat uw bedrijfspand energielabel C of hoger krijgt. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen, warmte-kou overdracht en duurzame verlichting. Wanneer u één van deze maatregelen wilt treffen zal er een investering gedaan moeten worden. TL Besparen BV begrijpt als geen ander dat deze investering zo snel als mogelijk terugverdiend moet worden. Uit jarenlange ervaring en diverse cases weet TL Besparen BV dat de investering in duurzame verlichting het hoogste rendement heeft als het gaat om besparing. Nog belangrijker is dat de investering in verhouding met andere maatregelen het snelst is terugverdiend. 

Zie hieronder een situatieschets inclusief resultaat: