Essity
Geplaatst op 9 november 2018

Mini-symposium


Op 1 november is er  door Lucrum en Essity / TENA een mini-symposium georganiseerd met als thema: “Steeds ouder worden is de trend”.  Rond half 1 druppelden de deelnemers binnen aan de Josink Esweg in Enschede en zijn we de middag gestart met een lunch. We hebben de middag voortgezet met het écht voelen hoe het is om ouder te worden met behulp van de ouderdomspakken. Een aantal van de deelnemers van deze middag hebben dit pak aangehad en gemerkt dat het toch best ongemakkelijk is om ouder te worden.

  

Naast dat we hier veel plezier om hebben gehad met elkaar was het ook een eye-opener, dít is dus wat er gebeurd met je lijf wanneer je ouder wordt! Omdat ook de werking van zintuigen veranderen wanneer je ouder wordt, waren er brillen en geluidsdempers. De ervaring en het voelen van de beperkingen door verandering van je lijf was her en der best confronterend.

Na een korte quiz over de ins en outs van de TENA materialen arriveerde Herman Konings, trendwatcher op gebied van innovaties in de zorg, hij heeft ons meegenomen in de veranderende omgeving en de veranderingen in de beleving door de jaren heen. Eén ding blijft: Empathie is hetgeen wat niet veranderen mag!

 

Al met al een inspirerende middag waarop we goed terug kunnen kijken met elkaar.