Renewi
Geplaatst op 4 april 2018

Nieuw bij Renewi! Gerecyclede Wiva-vaten


In de zorgbranche zijn WIVA-vaten een begrip. Voor Renewi is circulair werken de core business. Renewi is daarom trots deze 2 zaken te hebben samengebracht. Vanaf mei breidt Renewi het productaanbod namelijk uit met gerecyclede WIVA-vaten en bijbehorende gerecyclede deksels. De vaten en deksels voldoen uiteraard aan de strenge wet- en regelgeving die voor WIVA-vaten geldt.


Duurzaamheidsvoordelen

Vergeleken met de productie van de traditionele vaten behaalt Renewi met de productie van gerecyclede vaten een grote milieuwinst: de milieu-impact is ruim 55% lager en de CO2-uitstoot is meer dan 50% lager. Als u kiest voor gerecyclede WIVA-vaten, levert u een bijdrage aan de Circulaire Economie, waarbij we afval voorkomen, hergebruiken én recyclen. U versterkt op deze manier uw duurzaamheidsprofiel.


Renewi: van afval tot grondstof en product

De belangrijkste grondstof voor de gerecyclede vaten is polypropyleen (PP). Deze plasticsoort komt veel voor in het huishoudelijk PMD-afval dat ingezameld wordt bij alle huishoudens in Nederland. Shampoo- en schoonmaakflessen bevatten bijvoorbeeld veel PP. Dit PP gaat naar kunststofverwerker waar het tot grondstof wordt verwerkt voor Mauser, de producent van de vaten.

Wist u dat Renewi binnen veel gemeenten het PMD inzamelt? Renewi is zelfs de grootste huisvuilinzamelaar van Nederland. Deze afvalstroom bevat onder andere kunststoffen (plastics). Door deze in te zamelen én weer in te zetten als grondstof voor nieuwe producten, brengen zij de waste-to-productgedachte heel concreet in praktijk.


Verschillende formaten: gerecyclede WIVA-vaten van 30, 50 en 60 liter

Het gerecyclede 50 liter WIVA-vat, type 5 INFINITY, met een vulgewicht van 15 kilo kunt u vanaf mei bij Renewi bestellen. Renewi verwacht later dit jaar ook de 30- en 60-litervaten te kunnen aanbieden. de producent kan de vaten leveren zodra ze zijn (goed)gekeurd door Testing & Consultancy Packaging International en door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.


Wilt u duurzaam werken en gerecyclede WIVA-vaten gebruiken?

De gerecyclede 50-litervaten zijn te bestellen in dezelfde hoeveelheid als u gewend bent. Ze zijn een aanvulling op ons assortiment. Als u wilt werken met de 'nieuwe' gerecyclede vaten, in combinatie met de 'oude' gekleurde deksels, dan is dit mogelijk.

Wilt u duurzaam werken en heeft u om deze reden interesse in de gerecyclede WIVA-vaten? Neem dan contact op met uw accountmanager bij Renewi.