Nóg betere individuele zorg met de e-health oplossingen van TENA
Geplaatst op 12 april 2022

Nóg betere individuele zorg met de e-health oplossingen van TENA

 

TENA SmartCare Identifi™ is een van die oplossingen waarmee eenvoudig en objectief de juiste toiletroutine, productkeuze en verschoonfrequentie voor een zorgvrager bepaald kan worden. Sinds 2014 is deze al in veel Nederlandse verpleeghuizen in gebruik.

Het registreren van gedetailleerde informatie en gegevens is belangrijk om een juiste beoordeling en individueel zorgplan voor elke cliënt te kunnen maken. 

De ingebouwde sensors van Identifi houden daarom gedurende 72 uur het urineverlies bij en geven een gedetailleerd rapport over de urinepatronen en -volumes. Zorgverleners kunnen met deze informatie de beste zorgroutines bepalen voor de cliënten. Ze kunnen bijvoorbeeld toiletmomenten op relevante tijden in het zorgplan opnemen en het productgebruik optimaliseren. Vaak blijken mensen met een lichtere absorptie af te kunnen.

TENA SmartCare Change Indicator™ is in 2020 aan het SmartCare assortiment toegevoegd. Dit is een strip met een herbruikbare sensor die eenvoudig aan de buitenkant van het incontinentieverband bevestigd wordt. Deze registreert de hoeveelheid urine in een product. Wanneer het tijd is om het verband te verschonen, ontvangen de zorgverleners een bericht op een smartphone via de TENA SmartCare Professional Care-app. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat je niet steeds fysiek hoeft te checken of een verband aan verwisseling toe is. Dat is niet alleen waardiger en minder belastend voor cliënten, het is ook voor zorgverleners een stuk prettiger werken. In de praktijk zien we een kwalitatieve verbetering van de individuele zorg voor cliënten die: 

  • Niet meer goed aan kunnen geven of verschoning gewenst is, bijvoorbeeld bij dementie
  • Afhankelijk zijn van zorgverleners voor verzorging en deze zorg een zware belasting is, bijvoorbeeld bij zorgvragers die in een rolstoel zitten of op bed verzorgd worden 
  • Weerstand hebben bij fysiek contact 
  • Veel gecontroleerd worden, omdat er regelmatig lekkages optreden

Het heeft een grote toegevoegde waarde voor de meest kwetsbare zorgvragers.

Wilt u meer lezen over het SmartCare assortiment van TENA? Ga naar www.TENA.nl/professionals/innovation