ISDN
Geplaatst op 9 juni 2017

Op zoek naar alternatieven voor ISDN? Wij informeren u graag!


Zoals u wellicht weet, heeft KPN recentelijk aangekondigd diverse ISDN- en PSTN-diensten (ISDN 1/2 enkelvoudig en ISDN2/PSTN meervoudig) per 1 september 2019 te beëindigen.

Het ISDN-en PSTN-netwerk biedt de traditionele mogelijkheid om meerdere telefoonaansluitingen op één lijn aan te bieden. Deze diensten worden echter niet alleen voor telefonietoepassingen gebruikt maar ook voor alarm-, fax- en pindiensten. Misschien minder bekend dat deze beëindiging van invloed zal zijn op liftsystemen en domotica (zorgoproep, zorgalarmering), toepassingen waar u in de zorg veelvuldig mee te maken heeft.

Om de continuïteit en de bereikbaarheid van uw organisatie te borgen adviseren wij u om tijdig op zoek te gaan naar een alternatief voor ISDN en PSTN. Onze leverancier Vtel telecom kan dit voor u doen aan de hand van het volgende stappenplan:

Stap 1
Al uw huidige ISDN/PSTN-lijnen worden zonder overstapkosten en zonder aanpassingen op locatie (dus geen onderbreking/impact van de dienstverlening) omgezet naar het ISDN/PSTN-netwerk van Vtel dat maandelijks opzegbaar is.

Stap 2
Vervolgens wordt binnen het ISDN/PSTN netwerk van Vtel een scan (analyse van het verbruik) op al uw ISDN/PSTN-lijnen uitgevoerd.

Stap 3 
Op basis van de resultaten van de analyse kunnen de volgende acties ondernomen worden:

1. ISDN/PSTN lijnen waar verbruik op zit:
•    Advies: Omzetten naar IP/VoIP

2. ISDN/PSTN lijnen waar geen verbruik op zit:
•    Advies: Opzeggen (in overleg met u)
•    Advies: Gateway plaatsen (van IP naar ISDN) om bestaande apparatuur te blijven gebruiken
•    Advies: Aanpassen (lift, domotica, pin, alarm) naar IP om bestaande apparatuur om te zetten naar nieuwe technologie

Vooral voor complexe situaties is het goed om rustig de opties te overwegen en afhankelijk van uw situatie is het belangrijk om een oplossing te bespreken die bij uw organisatie past. Een oplossing die uw netwerk eenvoudiger maakt en vaak een besparing oplevert t.a.v. het bestaande netwerk. 
Heeft u vragen of interesse? Neem contact op Rogier Meinster van Vtel telecom via 088 – 4800926 of verkoop@vtel.nl.