P.R.O.Matt, anti-decubitus ligsysteem
Geplaatst op 3 juni 2021

P.R.O.Matt - anti-decubitus ligsysteem

 

P.R.O. Matt is een matrasvervangend anti-decubitus luchtsysteem, voorzien van de innovatieve gepatenteerde P.R.O. technologie (Pressure Redistribution Optimization). P.R.O. Matt is zowel mét als zonder powerunit inzetbaar: efficiënte inzet van één systeem ter preventie of behandeling van decubitus.

De ProMatt bestaat uit 3 cellen van traagschuim en 12 luchtcellen gevuld met traagschuim. De cellen zijn verdeeld over 4 zones; hoofd, schouders, stuit en hiel. Dankzij het gepatenteerd ventielsysteem blijven de luchtcellen op druk en geven automatisch de juiste ondersteuning (continue lage druksysteem), afgestemd op lichaam, houding en gewicht van de gebruiker per cel.

P.R.O. Matt is als enige in de markt met een gepatenteerd open luchtsysteem en vereist geen handmatige aanpassingen. Daardoor is de ProMatt breed inzetbaar en hoef je vaak geen andere AD lucht systemen meer in te zetten. Elke zone en cel past zich automatisch aan om het lichaam van de patiënt optimaal te ondersteunen en drukverdeling te bieden. De hielzone biedt extra drukontlasting. Ga je dus bijvoorbeeld op het voeteneinde van de matras zitten, dan zal er bij die cellen lucht uit gaan. Deze lucht zal zich NIET verplaatsen naar andere cellen, zoals dat wel bij een andere (hybride) luchtwisselmatras gebeurd. Mocht het nodig zijn dan zal de cel van de ProMatt matras zich zelf weer met lucht vullen.

Bij behoefte aan wisseldruk (decubitus categorie 3 en 4) en/of als cliënt geen wisselligging meer kan hebben, sluit je eenvoudig een externe powerunit aan (wisseldruk systeem).

P.R.O. Matt is verkrijgbaar via onze partners Joerns.