Prachtige initiatieven door samenwerking met Thereca
Geplaatst op 7 april 2021

Prachtige initiatieven door samenwerking met TherecaThereca is al een aantal jaren contractpartner van Stichting Lucrum. Deze samenwerking heeft het afgelopen jaar geleid tot verschillende mooie projecten bij aangesloten deelnemers. Van de inrichting van nieuwbouwprojecten bij o.a. ZorgAccent en Norschoten tot verbouwings- en vervangingsprojecten bij GGNet en De Hoven.


Oud meubilair nieuw leven ingeblazen


Zorgorganisatie Norschoten legde bij Thereca het vraagstuk neer of het oude meubilair op een duurzame manier verwerkt kon worden. Norschoten, Thereca en een groep vrijwilligers hebben dit meubilair vervolgens een nieuw leven gegeven door het te verzamelen en op transport te zetten naar een psychiatrisch ziekenhuis in Sumeg (Hongarije).


Het enthousiasme en de dankbaarheid van de medewerkers en de cliënten in het ziekenhuis gaf Thereca zo’n goed en warm gevoel, dat Thereca heeft toegezegd in de toekomst meer voor deze mensen te willen doen. Inmiddels zijn er verschillende organisaties, waaronder GGNet, die meubilair beschikbaar hebben gesteld aan dit goede doel en heeft het 4e transport onlangs plaatsgevonden. Bekijk hier het filmpje waarin te zien is welke mooie eindbestemming dit meubilair gekregen heeft. Het transport naar Hongarije is belangeloos uitgevoerd door Verhoek Europe.