Talenten
Geplaatst op 24 januari 2018

Social return on investment


Een baan waar je energie van krijgt en waar alle ruimte is om je talenten te ontwikkelen. Kenneth van Thys gaat sinds een paar maanden met veel plezier naar zijn werk bij verhuisbedrijf Mondial Van Dijk in Boxmeer. Hij is daar terecht gekomen via Dichterbij, een zorginstelling die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Eén dag in de week meldt Kenneth zich bij het kantoor van verhuisbedrijf Mondial Van Dijk in Boxmeer, waar hij uiteenlopende werkzaamheden verricht. Elke dinsdag wordt er een takenlijst gemaakt waar hij mee aan de slag gaat. Dat kan variëren van schoonmaken en opruimen in de kantine, tot allerlei klussen in de opslagloods, zoals het werken met een palletwagen. Bij de eerste kennismaking met dit bedrijf had hij al direct een goed gevoel. “Het is ontzettend leuk om hier te werken”, vertelt Kenneth. “Het werk is iedere keer anders en daardoor leer ik nieuwe dingen. Zo help ik regelmatig mee in de loods en heb ik bijvoorbeeld meer geleerd als het gaat om het recyclen van materiaal.” 

Los van de praktische zaken, leert hij vooral veel nieuwe vaardigheden. “Vroeger had ik in mijn werk nog wel eens de neiging om snel op te geven. Dan dacht ik: dit lukt mij niet. De collega’s hier sporen me aan om dan toch door te gaan. Hierdoor heb ik geleerd om niet meer zo snel op te geven.” Met deze positieve instelling blijkt er veel mogelijk te zijn. Zo heeft hij laatst bijvoorbeeld mee geholpen bij het leeghalen van een woning. Bij Mondial Van Dijk is er één aanspreekpunt voor Kenneth om hem te begeleiden waar nodig. Vanuit Dichterbij is er tevens een contactpersoon voor hem: Will Custers.

Dichterbij is een zorginstelling die actief is in delen van Brabant, Limburg en Gelderland. Eén van de doelen is om mensen te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun talenten. Het vinden van een passende baan helpt daarbij. Er wordt daarbij gekeken waar iemands passie ligt. 
Veelal worden er werkplekken gevonden in bijvoorbeeld de horecabranche of bij een groenvoorziening. Dat er nu een werkplek is gecreëerd bij een verhuisbedrijf is vrij uniek. “Een half jaar geleden zijn we eens wezen kijken om kennis te maken, en de klik was meteen goed”, vertelt Will Custers. Kenneth maakt nu alweer drie maanden onderdeel uit van het team. In de toekomst zou hij graag een dag extra willen werken bij Van Dijk. En zijn grootste droom bij het verhuisbedrijf? “Ik zou heel graag mijn diploma willen behalen om met de heftruck te mogen rijden.”