Stichting Lucrum werkt samen met Stamtafel
Geplaatst op 29 mei 2020

Stichting Lucrum werkt samen met Stamtafel


Stamtafel heeft in 2019 een “app” op de markt gebracht waarmee mensen en organisaties op een veilige manier gemakkelijk online met elkaar in contact kunnen komen. De ‘digitale stamtafel’ is een ontmoetingsplek voor burgers, cliënten, bewoners, verwanten en medewerkers, voor zowel mensen die thuis wonen, als voor mensen in een zorginstelling, om contact met elkaar te hebben. Om hun zorgen te uiten, vragen te stellen over bijvoorbeeld het coronavirus, maar ook om gewoon even een praatje te maken. Het vergroot de leefwereld van mensen die graag zo lang mogelijk zorgeloos thuis willen wonen en van mensen in kwetsbare posities die zorg nodig hebben. Het helpt sociale contacten op gang te brengen en vergroot betrokkenheid met de buurt.

Met Stamtafel kan het allemaal op één ontmoetingsplek. Gezellig, veilig en vertrouwd! Je bepaalt zelf wie je uitnodigt aan tafel. Mensen die niet uitgenodigd zijn, lezen jouw berichten niet. De informatie is en blijft van jou. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding, een E-mailadres en een computer, laptop, tablet of mobieltje.


Extra leuk nieuws…. Stamtafel App in de App Store!

De app van Stamtafel was al te vinden in de store van Android, maar sinds woensdag 12 mei is de app ook te vinden in de App Store van Apple! Nu kan je dus via de app gebruik maken, we zijn hier erg trots op! Zo kunnen alle Android en alle Applegebruikers nog makkelijker gebruik maken van Stamtafel.


Een nieuw design binnenkort

Wij zijn bezig met een nieuw jasje voor Stamtafel! Nieuwer, handiger, maar ook zeker gezelliger! Ook zal de gebruiksvriendelijkheid verbeterd worden en zijn we bezig met het opzetten van een landelijke campagne. Benieuwd hoe dit eruit gaat zien? Schuif dan gezellig aan bij Stamtafel.


Eenzaamheidstool.

Sinds een jaar werken we samen met Hoogleraar Theo van Tilburg. Theo van Tilburg doet al 40 jaar onderzoek naar Eenzaamheid. Hij is verbonden aan het VU in Amsterdam. Tamara Bouwman heeft samen met Theo onderzoek gedaan naar eenzaamheid in de maatschappij en hebben daarvoor een eenzaamheidstool ontwikkeld. Deze eenzaamheidstool zal binnenkort toegevoegd worden aan Stamtafel.


Old Capital

Stamtafel zal ook gaan samen werken met Old Capital. Old Capital is het vacatureplatform voor 55-plussers. Speciaal voor de doeners die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken. Op dit moment zijn ze bij Old Capital druk bezig met de ontwikkeling van het platform. En daar kunnen ze uw hulp goed bij gebruiken! Vul de enquête in en blijf op de hoogte van de leukste vacatures. Bovendien maak je kans op onze speciale Old Capital e-bike t.w.v. 1.999. Aanmelden kan hier.