Tork introduceert Handhygiëne-training met behulp van Virtual Reality
Geplaatst op 11 december 2019

Tork introduceert Handhygiëne-training met behulp van Virtual Reality

Goede handhygiëne wordt gezien als de meest belangrijke methode om infecties in gezondheidszorginstellingen te voorkomen en te beheersen. Op basis van de 5 momenten van handhygiëne van de WHO kan de Tork trainingsoplossing u en uw personeel helpen te trainen en te verbeteren bij elk van deze cruciale momenten – in Virtual Reality.
 

Verbeter je handhygiëne in Virtual Reality

Tork VR-training is gebaseerd op de WHO-richtlijnen voor handhygiëne in de gezondheidszorg en ontwikkeld in nauwe samenwerking met universitaire ziekenhuizen en gedragswetenschappers. Om het een effectief hulpmiddel te maken voor het stimuleren van gedragsverandering en het verbeteren van de naleving van handhygiëne, hebben we het spel ontwikkeld in nauwe samenwerking met universitaire ziekenhuizen, gedragswetenschappers en andere deskundigen.

In een reeks situaties uit de praktijk kunt u elk van de 5 momenten van handhygiëne van de WHO oefenen, met uw eigen handen. Neem de rol aan van verpleegster of arts, zet uw VR-headset op en bereid u voor op een nieuwe dienst op de virtuele afdeling.

Virtual Reality om beter te leren

Virtual Reality maakt het trainen niet alleen leuk en boeiend, het is ook zeer effectief in het aansturen van gedragsverandering. Volgens onderzoek onthouden mensen slechts 10% van wat ze lezen, 20% van wat ze horen en 30% van wat ze zien. Wanneer ze een handeling echter uitvoeren of simuleren, onthouden ze bijna 90%.

Wist u dat?

·         1 op de 4 zorgverleners is onzeker of hun handhygiëne voldoet aan de richtlijnen.

·         8 op de 10 wil graag betere handhygiëne-training ontvangen.

·         Huidige training wordt als te theoretisch, saai en passief beschouwd.

·         1 op de 2 wil dat handhygiëne-training gebaseerd is op feiten en het laatste onderzoek.

·         Bijna 1 op de 5 zegt dat het zeer belangrijk is dat hun training interactief, leuk en boeiend is.

 

Neem contact op via info@tork.nl voor meer informatie of een demonstratie.