Vergoeding afval PMD en glas
Geplaatst op 5 augustus 2022

Vergoeding afval PMD en glas


Vergoeding voor verpakkingsafval PMD en glas

Vanaf 1 januari 2023 komt er een vergoeding voor de inzameling van verpakkingen. Het betreft aan de bron gescheiden verpakkingen van plastic & drankkartons en glas. Deze regeling zal gelden voor alle bedrijven en organisaties waar per week meer dan 240 Liter aan consumentenverpakkingen vrijkomen.

Waarom is dit interessant?

Renewi is momenteel in gesprek met het Afvalfonds over de exacte invulling van de inzameling en de vergoeding voor inzameling Plastic verpakkingen, Drankkartons en Glas. Deze ontwikkeling sluit goed aan bij de waste-to-product-gedachte binnen Renewi. Het uitgangspunt van Renewi is de Lucrum deelnemers optimaal te ondersteunen bij het sorteren en recyclen van het afval tegen de laagst mogelijke kosten. De vergoeding zal hier significant aan bijdragen en deze komt volledig ten gunste van de klant.

Indien u interesse heeft, om uw bestaande contract uit te bereiden met aparte inzameling van PMD, glas, of beide, laat dat ons dan weten. Wacht hier niet te lang mee, het bestellen van containers en/of inzamelmiddelen neemt ook tijd in beslag.

Inloop demo

Vanaf 5 september staan bij Lucrum verschillende inzamelmiddelen opgesteld. U kunt bekijken welke inzamelmiddelen voor uw organisatie geschikt zijn. Kom gerust even langs om te kijken. Geef het aan ons door dan checken wij of de ruimte vrij is. De Lucrum overeenkomst is uitgebreid met de tarieven van de verschillende inzamelmiddelen.