Zorgverhuizer Mondial Movers biedt circulair opslag- en beheersysteem
Geplaatst op 11 december 2019

Zorgverhuizer Mondial Movers biedt circulair opslag- en beheersysteem


Een steentje bijdragen aan een circulaire economie én kosten besparen zodat er meer budget overblijft voor de zorg. Dichterbij, een zorgverlener met een groot aantal locaties, maakt al twee jaar succesvol gebruik van MoBis. Dit opslag- en beheersysteem van Mondial Movers (leverancier van Lucrum) zorgt voor optimaal hergebruik van de eigen inventaris. 

Dichterbij

Dichterbij heeft verschillende locaties in de provincies Limburg, Brabant en Gelderland. De benodigdheden om zorg te verlenen verschillen per vestiging en wisselen ook nog eens regelmatig. Waar de ene locatie bijvoorbeeld tijdelijk medische hulpmiddelen als tilliften over heeft, kan er op een andere locatie ineens acuut één nodig zijn. 

Eén centrale opslagplaats was er niet, waardoor de materialen vaak per vestiging werden opgeslagen. Consequent een goed overzicht hiervan bijhouden bleek in de praktijk tijdrovend, waardoor locaties van elkaar niet altijd wisten wat er beschikbaar was. Het kon dus voorkomen dat er op een locatie in Limburg een nieuwe tillift werd aangeschaft, terwijl er misschien in Gelderland meerdere tilliften niet werden gebruikt. 

MoBis

Mondial Van Dijk Verhuizingen (onderdeel van de landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers) bood hiervoor dé oplossing: het opslag- en beheersysteem MoBis. Deze afkorting staat voor ‘Mondial Opslag Beheer Informatie Systeem’.

Klanten die gebruik maken van MoBis kunnen de (tijdelijk) overtollige inventaris opslaan in één van de opslagloodsen van Mondial Movers. Vervolgens registreert het Mondial Verhuisbedrijf alle items in een computerprogramma (omschrijving, afmetingen, foto’s enzovoort). De betrokken medewerkers van een organisatie krijgen een inlogcode voor dit programma. Hiermee kunnen ze vanaf hun eigen werkplek inloggen in het systeem en in één oogopslag zien welke spullen de organisatie in opslag heeft staan. Als er iets staat wat ze nodig hebben, kunnen ze dat aangeven bij hun contactpersoon. De benodigde materialen worden vervolgens door Mondial naar de locatie vervoerd. Op deze manier wordt er minder nieuw gekocht en meer hergebruikt. “Wij willen het milieu niet onnodig belasten door spullen weg te gooien die nog makkelijk jaren gebruikt kunnen worden. MoBis is daarmee voor ons een prachtig systeem dat bijdraagt aan het circulaire gedachtegoed”, aldus Wil Custers van Dichterbij.