Zorgverhuizer Mondial Movers en Lucrum verlengen contract
Geplaatst op 14 juni 2019

Zorgverhuizer Mondial Movers en Lucrum verlengen contract


Mondial Movers en Stichting Lucrum hebben de succesvolle samenwerkingsovereenkomst wederom verlengd. Deelnemers van Lucrum kunnen daarmee tegen een gunstig tarief gebruik maken van de diensten van dé zorgverhuizer van Nederland.

Als het gaat om de verhuisbranche heeft Lucrum sinds 2012 een partner gevonden in Mondial Movers, een samenwerkingsverband van 19 verhuisbedrijven (met in totaal 25 vestigingen) door heel Nederland.

Mondial Movers heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd als dé zorgverhuizer van Nederland en heeft een eigen afdeling die zich richt op deze branche. Verhuizingen binnen de zorgsector vereisen namelijk een gespecialiseerde aanpak omdat cliënten zeer uiteenlopende zorgvragen kunnen hebben. De verhuizers moeten ervoor zorgen dat er zowel op de oude als op de nieuwe locatie van de zorginstelling alle benodigde zorg geleverd kan worden. Het maken van een gedetailleerde planning is daarom van groot belang, zodat cliënten en medewerkers precies weten waar ze aan toe zijn.


Zorgverhuizer

Om alles in goede banen te leiden bij deze complexe verhuizingen heeft Mondial Movers een aantal jaar geleden in samenwerking met het Horizon College uit Alkmaar haar eigen opleiding tot Zorgverhuizer ontwikkeld. Medewerkers leren hierin meer over de verschillende ziektebeelden die ze tegen kunnen komen en hoe ze daarmee om moeten gaan. Ze weten daardoor wat ze kunnen verwachten en houden er bij hun werkzaamheden rekening mee dat ze niet ‘in de weg’ lopen. Ze zijn zich er bovendien van bewust hoe belangrijk het is om rust uit te stralen naar de bewoners toe en ze op hun gemak te stellen. Een verhuizing is namelijk al stressvol genoeg voor mensen met een lichamelijke of psychische aandoening.


Aanvullende diensten

Deelnemers van Lucrum kunnen niet alleen tegen gereduceerd tarief gebruik maken van de verhuisdiensten van Mondial Movers, ook is er de mogelijkheid om een servicemedewerker in te schakelen om te ondersteunen bij facilitaire zaken. Daarnaast kunnen de aangesloten zorginstanties profiteren van een innovatief, circulair opslagsysteem: MoBis. Hiermee wordt er gebruik gemaakt van onze goed geconditioneerde opslagloodsen én wordt er tevens door Mondial digitaal bijgehouden wat er precies in opslag staat. Medewerkers kunnen inloggen in dit computersysteem en zodoende direct zien of er iets bij staat dat ze nodig hebben op hun locatie. Een mooi voorbeeld van een circulaire economie.